Waar je direct mee mag stoppen als nieuwetijdsmoeder.

Jij en je partner hebben ruzie gehad en er heerst spanning in huis. Je kleutertje voelt dit aan en zegt dingen als “Jij bent boos op papa” of “Papa en mama vinden elkaar niet meer lief” of hoe dit gevoel dan ook woorden mag krijgen. Jij zegt als goede, verantwoordelijke ouder; ‘Nee hoor er is niets aan de hand.’ Om je kind te beschermen en veilig te houden. Je wilt gewoon niet dat je kind zich zorgen gaat maken.

Ouderwets systeem.

Dit systeem kent iedereen. Maar bekijk het nu eens vanuit je kind, een ziel in opleiding. Die aan het leren is hoe het werkt op aarde. Ze ervaren en zien een energie zoals boosheid en voelen duidelijk dat er iets niet helemaal harmonieus is. Ze voelen met hun intuïtie wat er werkelijk gebeurd. En vervolgens vertel jij ze als moeder (en docent), dat ze dit niet goed aanvoelen. Er is niets aan de hand aan de hand volgens jou. Jij zult het wel beter weten, want jij bent immers hun voorbeeld.

Maar wat leer je ze dan eigenlijk?

Eigenlijk leer je ze dan; “Oh mijn gevoel, mijn inzicht is fout.” Sterker nog je leert ze dat ze hun intuïtie niet kunnen vertrouwen en dat je daar dus niets aan hebt op aarde. Ze zullen het uiteraard nog een paar keer proberen, maar als hun intuïtie/gevoel steeds ontkent wordt zal deze vorm van weten (uit bescherming voor het kind) langzaam maar zeker uitgaan. Hoe liefdevol en puur je intenties ook zijn, je helpt je kind hier niet mee. Dus stop hiermee ..zo simpel is het. Er is gedoe. Je kind geeft aan dit te voelen en te ervaren, bevestig dit dan!

Scheep ik dan mijn kind niet op met volwassen problemen?

Nee, want je bevestigd alleen dat er wat is. Dat hun intuïtie juist is. Dat ze zichzelf kunnen vertrouwen. Dit is DE basis voor zelfvertrouwen en authentiek kunnen leven voor nu en later. Maar daarna pak jij het weer op als de leider en docent, die je bent. Dan zeg je; “Papa en mama gaan dit oplossen en ik heb er alle vertrouwen in dat het op welke manier dan ook weer goed komt.”

Dus stop met ontkennen dat er iets is…als er ook echt is iets.

Hoe steviger en bewuster je in dit proces stapt, hoe dieper het zal gaan.
Eerst zal je kind op overduidelijke situaties, die niet kloppen reageren, zoals het voorbeeld in het begin. Vervolgens zal je kind ook op de onbewuste “onwaarheden” reageren. Je mag als ouder dan volledig in je intuïtie duiken en gaan voelen welke overtuigingen net onder de oppervlakte zitten, waar jouw kind op reageert.

Jouw kind leeft immers nog in de wereld van energie en zien geen verschil in bewuste en onbewuste overtuigingen. Ze zien alles van jou en daarmee geven ze jou de kans om werkelijk helemaal helder en echt te zijn. Ze zijn dus jouw leerling in het aardse, maar docent in de ongeziene wereld tegelijk. Dit is ook waarom een kind wijzer (en ouder) kan zijn dan jij. Zij geven je een les in integer energetisch leven. Wees je bewust van deze prachtige wisselwerking, jullie kunnen dagelijks van elkaar leren. Jouw kind kan je zoveel meegeven in het leven in de energetische wereld, maar hebben jou nog steeds nodig en uitgekozen om het leven op aarde te leren.

Nieuw ouderschap.

Dus als jij je durft los te maken van het oude vastgezette hiërarchische familie systeem van ouder en kind en jij je kind als ziel in opleiding en docent tegelijk kan ervaren. Dan zet dit de deur open voor hele andere “opvoed” keuzes. En dit brengt zoveel vrijheid, duidelijkheid en authentiek zijn met zich mee. Dat gun ik jullie van harte!

Wil je meer weten over de magie van je kind als ziel in opleiding? en wat er nu precies aan de hand is met je kindje; Neem contact met me op, stuur mij een e-mail

Wil je direct aan de slag met mijn tips  om je kind beter te begrijpen, download dan mijn 5 stappenplan om je kind beter te begrijpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *