Dit ben ik

Mijn hele leven heb ik al één passie, namelijk kinderen. Als peuter wilde ik ‘babydokter’ worden. Nu bleek het medische stuk het niet helemaal, maar ben ik begonnen bij de opvoeding. Wist je dat ieder probleem in je latere leven een herhaling is van een onbalans in de eerste 6 levensjaren? Alles begint in de kindertijd en het meeste invloed heeft je vorm van hechting.

Als kind voelde ik me altijd angstig en onveilig en niet welkom. Dit was allemaal terug te brengen naar een onveilige hechting.

Ik kon niet wachten om moeder te worden en zou alles helemaal perfect gaan doen! Na een stuitligging en een keizersnede van mijn eerste dochter volgde en periode van heupluxatie en een huilbaby die pijn had bij het slapen. Ik raakte oververmoeid en  mijzelf kwijt. Al het tegenstrijdige advies maakte me in de war. Na een burn-out ging ik vanuit mijn gevoel op zoek naar oplossingen en vond deze weer de natuurlijke balans om mijn dochter te zien groeien en bloeien.

Deze periode heeft mij laten inzien dat je eigen gevoel volgen het allerbelangrijkste is. Dat ouders zelf de sleutel zijn tot de ontwikkeling van blije kinderen die zichzelf kunnen zijn. 

Omdat ik meer wilde weten over een gezonde ontwikkeling binnen een gezin, en hoe je een verschil kunt maken als ouder zijnde, ben ik gezinspedagogiek gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Deze studie heeft me laten zien, dat wat ik diep van binnen wist ook wetenschappelijk te bevestigen is, namelijk de grote waarde van vroege hechting en sensitiviteit van ouders. Dit is dan ook mijn expertise. Jonge gevoelige kinderen en hun ouders ondersteunen, verbinden en authentiek leven.

Wanneer kinderen kunnen opgroeien in een veilig, ondersteunende liefdevolle omgeving. Zorgt dit voor: een goed zelfbeeld, harmonieuze relaties en zelfvertrouwen in de toekomst. De eerste jaren van je leven zijn het aller belangrijkste voor een gezonde en fijne toekomst. Deze vroege ervaringen leggen al neurologische verbinden in je hersenen aan en vormen de basis van iedere relationele vergelijking gedurende de rest van je leven. Een goede start is dus meer dan het halve werk!

Ik heb een voltooide SPH hbo opleiding en een Msc. Gezinspedagogiek aangevuld met gezins en kindercoaching opleiding Batc. geregistreerd. Jarenlange ervaringen met kinderen en hun ouders en een natuurlijke gave om te praten met kinderen.

Zie je het even niet meer zitten en wil je ergens hulp bij? Wacht niet langer en stuur me een e-mail.

Natasja

 

Reageren is niet mogelijk