Een sprookjesachtige oplossing voor fijngevoelige kinderen.

Soms zijn er oplossingen zo simpel en fijn dat het haast een sprookje had kunnen zijn. Dus nu een echte situatie met oplossing uit de praktijk omgezet in een ondersteunend sprookje.

Er was eens..

Een meisje, die langzaam volwassen werd. Ze was fijngevoelig en geboren met gaven om de energetische wereld te zien, maar langzaam werd ze volwassen en was het nu de tijd om zich te verbinden met de aarde. Daar hoorde bij dat de sluier soms wat dichter werd en ze zich kon richten op haar leven thuis en in de klas.

Toch miste ze haar opa, die was overleden en altijd had kunnen zien. Maar ze was er, nu ze erover kon nadenken, toch een beetje bang van geworden en hij was dus niet meer langsgekomen. Toch had ze zijn liefde en aandacht nog nodig.

Al huilend, bedachten wij samen een plan. Wil je opa nog zien? Of horen? Ze voelde twijfel want dat was ook wel spannend. Hoe kunnen we dan toch iets bedenken wat licht en leuk is? Misschien een symbool dat er aan je gedacht wordt en dat hij er nog steeds is? Ja! Dat leek haar wel wat, net een kleine verrassing iedere keer. Wat zou ze willen vinden op haar pad? Bloemen, stenen, vlinders vogels of veren? Veren! Ja, die verzamelde ze graag.

Midden in de winter had haar moeder wel wat twijfels over het gekozen symbool. Hoe kon het meisje nu veren vinden? Maar zonder zich te beseffen, had ze kleren klaar gelegd voor haar dochter op de stoel. Het enige shirt in het huis met een grote gouden veer erop. Een stralend meisje kwam naar beneden, met een brede lach. Mijn opa denkt aan mij en is er nog steeds. Kijk maar naar mijn shirt!

feathermagicDe dagen daarop dwarrelde er een veertje hier en daar. En zo dachten ze aan elkaar. En ze leefden nog lang en gelukkig 😉

Op naar een nieuw normaal.

Ik kom steeds meer fijngevoelige kinderen (en moeders) tegen die niet weten hoe ze hiermee om kunnen gaan en er angstig van worden en de deur dicht gooien. Dit is helemaal niet nodig en hoe fijn zou het zijn wanneer het normaal wordt en dit er gewoon mag zijn. In plaats van bestempeld als raar of overgevoelig. Dat creëert meer angst. Terwijl  we dit gewoon een mooi plekje mogen geven vol liefde en vertrouwen.

Wil je meer weten over authentiek leven en opvoeden download dan nu mijn gratis e-book.

Liefs,Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *