De 6 stappen naar magisch denken

Je hebt natuurlijk mijn blog van vorige week gelezen (zo niet kijk hier) . En kan niet wachten om ook in de staat van magisch denken te komen. Omdat dit een heerlijk vernieuwende, hoog creërende en creatieve staat van zijn is. Nu is de vraag hoe kom je daar opnieuw als volwassenen? We gaan terug naar het denken en beleven als een kind en dit doe je in een aantal stappen.

1.  Schrap het concept tijd.

Je hoort het vele mensen zeggen tegenwoordig, maar je kan alleen iets ervaren in het NU. Ook kinderen laten dit zien. Ze hebben geen tijdsbesef. Wanneer jij je peuter vraagt; mag ik een kusje en het antwoord is : morgen! Dan weet je dat dit een nee is, want morgen komt niet en als je het de volgende dag vraagt dan is het antwoord opnieuw morgen. De toekomst bestaat niet voor kleine kinderen. Het verleden ook niet, behalve in trauma’s of bij zichtbare aandenkens.

Jij gaat dus ook in het NU iets ervaren. Er is geen verleden of toekomst alleen het nu. Je logische hersens denken in tijd, de creatieve kant niet. Voel hoe jij je op dit moment voelt en ga al je zintuigen af.

2. Vertraag je hersengolven.

Als een kind denken of magisch denken;  is terug gaan naar een vertraagde hersengolf ritme. Dit bereik je door ontspanningsoefeningen te doen, binaire beats muziek te luisteren of een (geleide) meditatie of visualisatie doen. Het doel is om in een bijna (maar niet geheel) slapende toestand te komen. Denk aan het moment dat je ontspannen wakker wordt. Door dit te doen ontstaat er een rem om het Bèta (logische) denken en ga je meer de creatieve gevoelskant van je hersenen aanzetten.

3. Laat alles los!

Omdat het verleden nog niet ‘bestaat’ bevinden kinderen zich nog in de ontwikkelingsstaat. Ze staan nog compleet open voor suggesties, leren extra informatie en een steeds veranderende werkelijkheid. Wij hebben al heel veel conclusies getrokken over de werkelijkheid. Wat wel en niet kan. Wat we hebben geleerd uit het verleden. Zie het als een computer. Bij kinderen is deze leeg en kan er steeds een programma bij en af. Wij hebben echter al een hele volle computer met bekende systemen, patronen, gewoontes en persoonlijkheid kenmerken gecreëerd. Eigenlijk zitten we al 95% vast in de werkelijkheid die we keer op keer scheppen. Dus om terug te keren naar die vrijheid van opnieuw beslissen, mag je alles loslaten. Laat de systemen, de regels,  lessen denken, labeltjes, conclusies allemaal los. Zie het als jassen die je uitdoet, waarna alleen je kern van bewustzijn er nog is.

*Dit kan natuurlijk perfect in de meditatieve staat uit de vorige stap. Dan schep je namelijk nog veel meer nieuwe ruimte (omdat je onderbewuste in het proces betrokken wordt).

4. Stap in de ruimte van oneindige mogelijkheden

Stel je voor nu jij alle jassen hebt uit gedaan. Hoe je terugkomt bij je kern. Je hoeft niets en je bent zelfs even helemaal niets. Je BENT…Voel deze ruimte. De lege ruimte die je in staat stelt om oneindige mogelijkheden te zien en te voelen. Voel de opwinding van alle mogelijkheden die er voor jou klaar liggen. Alles kan en alles mag. Je mag nu jouw onbegrensde mogelijkheden voelen. Voel die sprankeling van de ruimte. Dit is jouw creatieve ruimte.

5. Kies!

Wat wens je NU hier op te schrijven? Wat wil jij nu kiezen? Hoe wil je nu voelen en door je heen laten stromen? Kies dat gevoel en laat het door je heen stromen. Aangezien deze bron oneindig is kan je het door je heen laten stromen want er is meer dan genoeg. Houd het niet vast maar voel hoe het binnenkomt en door je heen stroomt. Zie hoe het vervolgens je leven in stroomt. Of hoe het door je handen heen stroomt. Met deze energie mag je nu gaan creëren .

6. Herhaal!

Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je in deze staat terug komt. Dit is jouw magisch denken staat en schept oneindige mogelijkheden. Die jij vervolgens in je fysieke leven kan roepen door actie te ondernemen. Ga nu tekenen, meditaties opnemen, blog schrijven, visualiseren of wat je dan ook wilt neerzetten in jouw wereld.

Voel je nu dat dit helemaal jouw ding is, maar heb je toch graag een gesproken geleide visualisatie van het gehele proces? Nou dan heb je geluk, want dit is precies wat ik volgende week zal mailen. Dus wanneer je mijn e-book hebt aangevraagd en op mijn lijst staat, hoef je helemaal niets te doen. Behalve wat geduld hebben 😉 en sta je nog niet ingeschreven? Dan kun jij je hier opgeven.

Ik wens je een magische creatie dag!

Natasja

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *