Voor alle krachtige en liefdevolle moeders

Er zit zoveel liefde in moederschap, maar ook (onbewuste) angsten. Laat mij jouw angst wegnemen. Niet door te sussen of advies te geven, maar door er samen bewust naar te kijken.

• Angst om niet goed genoeg te zijn als moeder en als mens
• Angst om veroordeelt te worden
• Angst om hulp te vragen
• Angst om al je tijd en energie en zijn in je kinderen te moeten steken om het goed genoeg te doen.
• Angst om te falen in je levenstaak om je kinderen alles bij te brengen
• Angst om tekort te schieten
• Angst om alleen te zijn
• Angst om veroordeelt te worden voor je keuzes.
• Angst om niet alles tegelijk te kunnen doen.
• Angst om het niet vol te houden
• Angst om jezelf echt te laten zien
• Angst om niet zoals het hoort enkel en altijd lief te zijn voor je kinderen
• Angst om veroordeelt te worden als je er eens geen zin in hebt
• Angst om menselijk te zijn

Ik zie het zo:

• Je bent nooit alleen!
• Je bent de perfecte moeder. Je hoeft alleen jezelf te zijn.
• Je alles wat je denkt te moeten doen juist mag loslaten.
• Je niets hoeft vol te houden alleen maar hoeft te zijn.
• Jij net zo belangrijk bent als je kinderen.
• Jij ook tijd voor jezelf mag hebben
• Jij jouw moederschap zelf mag inrichten
• Jij zelf de regels mag ontwerpen
• Jij mag kiezen welke moeder jij wilt zijn
• Jij BENT enorm nodig!
• Ieder kind is uniek en iedere moeder dus gelukkig ook!
• Zoals alles in het leven groei je als mens en als moeder
• Moederinstinct is aangeboren, maar er naar luisteren vergt werk, vertrouwen en overgave.
• Geen mens en dus ook geen moeder is altijd 100% blij vrolijk en lief.
• Je faalt niet als mens als het moederschap je zwaar valt.

Iedereen heeft een uitdaging is zijn leven die wat lastiger is. Of het nu werk, geld of moederschap is, daarin is geen verschil. Het is soms grappig en verdrietig tegelijk hoe je overal aan mag werken Aan je bedrijf carrière, mindset en spiritueel leven. Maar als moeder dien je meteen direct perfect te zijn en is geen werk, planning, investering of steun nodig. Wanneer hebben wij dit met zijn allen besloten? len vallen. Jij je beter en krachtiger dan ooit voelt?!

Er zit zoveel “you should” op moederschap. Je zou alles alleen moeten kunnen, direct moeten weten, een aangeboren natuurlijk instinct te hebben, altijd dankbaar moeten zijn etc. En juist deze moetjes maken het zwaar en alsof dat nog niet erg genoeg is veroordelen wij elkaar als moeders ook nog eens!

Dit maakt dat de bewuste moeders het vaak zo moeilijk vinden om hulp te vragen. Iemand om met je mee te kijken, want je hebt immers gefaald als je het niet helemaal zelf hebt gedaan!
Je leert door te vragen en te proberen. Dat vertellen wij onze kinderen maar zelf zijn we hierin soms keihard..

Het is soms grappig en verdrietig tegelijk hoe je overal aan mag werken Aan je bedrijf carriere, mindset en spiritueel leven. Maar als moeder dien je meteen direct perfect te zijn en is geen werk, planning, investering of steun nodig. Wanneer hebben wij dit met zijn allen besloten?

In mijn ogen zijn de moeders die zich open stellen, fouten mogen maken en HULP durven vragen de superhelden. Het vergt pure liefde en moed om iemand uit te nodigen om met je mee te kijken in de meest kwetsbare rol als moeder. Er zit zoveel eigenwaarde en identiteit aan vast

Ik moedig iedereen aan dit jaar te gaan staan als KRACHTIGE moeder en verder durft te kijken dan deze collectieve angsten. Op een liefdevol, verbonden en magisch 2018!

Wil je direct aan de slag? Download hier mijn tips:  TIPS en meldt je HIER aan voor de net gestarte gratis facebook groep voor steun en verbondenheid.

Waar je direct mee mag stoppen als nieuwetijdsmoeder.

Jij en je partner hebben ruzie gehad en er heerst spanning in huis. Je kleutertje voelt dit aan en zegt dingen als “Jij bent boos op papa” of “Papa en mama vinden elkaar niet meer lief” of hoe dit gevoel dan ook woorden mag krijgen. Jij zegt als goede, verantwoordelijke ouder; ‘Nee hoor er is niets aan de hand.’ Om je kind te beschermen en veilig te houden. Je wilt gewoon niet dat je kind zich zorgen gaat maken.

Ouderwets systeem.

Dit systeem kent iedereen. Maar bekijk het nu eens vanuit je kind, een ziel in opleiding. Die aan het leren is hoe het werkt op aarde. Ze ervaren en zien een energie zoals boosheid en voelen duidelijk dat er iets niet helemaal harmonieus is. Ze voelen met hun intuïtie wat er werkelijk gebeurd. En vervolgens vertel jij ze als moeder (en docent), dat ze dit niet goed aanvoelen. Er is niets aan de hand aan de hand volgens jou. Jij zult het wel beter weten, want jij bent immers hun voorbeeld.

Maar wat leer je ze dan eigenlijk?

Eigenlijk leer je ze dan; “Oh mijn gevoel, mijn inzicht is fout.” Sterker nog je leert ze dat ze hun intuïtie niet kunnen vertrouwen en dat je daar dus niets aan hebt op aarde. Ze zullen het uiteraard nog een paar keer proberen, maar als hun intuïtie/gevoel steeds ontkent wordt zal deze vorm van weten (uit bescherming voor het kind) langzaam maar zeker uitgaan. Hoe liefdevol en puur je intenties ook zijn, je helpt je kind hier niet mee. Dus stop hiermee ..zo simpel is het. Er is gedoe. Je kind geeft aan dit te voelen en te ervaren, bevestig dit dan!

Scheep ik dan mijn kind niet op met volwassen problemen?

Nee, want je bevestigd alleen dat er wat is. Dat hun intuïtie juist is. Dat ze zichzelf kunnen vertrouwen. Dit is DE basis voor zelfvertrouwen en authentiek kunnen leven voor nu en later. Maar daarna pak jij het weer op als de leider en docent, die je bent. Dan zeg je; “Papa en mama gaan dit oplossen en ik heb er alle vertrouwen in dat het op welke manier dan ook weer goed komt.”

Dus stop met ontkennen dat er iets is…als er ook echt is iets.

Hoe steviger en bewuster je in dit proces stapt, hoe dieper het zal gaan.
Eerst zal je kind op overduidelijke situaties, die niet kloppen reageren, zoals het voorbeeld in het begin. Vervolgens zal je kind ook op de onbewuste “onwaarheden” reageren. Je mag als ouder dan volledig in je intuïtie duiken en gaan voelen welke overtuigingen net onder de oppervlakte zitten, waar jouw kind op reageert.

Jouw kind leeft immers nog in de wereld van energie en zien geen verschil in bewuste en onbewuste overtuigingen. Ze zien alles van jou en daarmee geven ze jou de kans om werkelijk helemaal helder en echt te zijn. Ze zijn dus jouw leerling in het aardse, maar docent in de ongeziene wereld tegelijk. Dit is ook waarom een kind wijzer (en ouder) kan zijn dan jij. Zij geven je een les in integer energetisch leven. Wees je bewust van deze prachtige wisselwerking, jullie kunnen dagelijks van elkaar leren. Jouw kind kan je zoveel meegeven in het leven in de energetische wereld, maar hebben jou nog steeds nodig en uitgekozen om het leven op aarde te leren.

Nieuw ouderschap.

Dus als jij je durft los te maken van het oude vastgezette hiërarchische familie systeem van ouder en kind en jij je kind als ziel in opleiding en docent tegelijk kan ervaren. Dan zet dit de deur open voor hele andere “opvoed” keuzes. En dit brengt zoveel vrijheid, duidelijkheid en authentiek zijn met zich mee. Dat gun ik jullie van harte!

Wil je meer weten over de magie van je kind als ziel in opleiding? en wat er nu precies aan de hand is met je kindje; Neem contact met me op, stuur mij een e-mail

Wil je direct aan de slag met mijn tips  om je kind beter te begrijpen, download dan mijn 5 stappenplan om je kind beter te begrijpen