Van onschuldige onbalans naar groot probleem

Ik zie zoveel ouders hetzelfde doen. Ze zijn alleen nog maar bezig met: de kenmerken van een label, de symptomen van een diagnose, de slechte cijfers op school of de faalangst van hun kind. Ze zijn er zo mee bezig en verdrinken in het probleem. Met de beste intenties! en toch komt er telkens meer gepieker, schuld, verdriet, onbegrip en drama bij. Het verhaal wordt groter en emotioneler. Tot iets wat in het begin klein en onschuldig was, ontploft is tot een drama.

Dus pak kleine problemen op. Wacht niet op een enorm drama, waar je zelf niet meer uitkomt voordat je om hulp vraagt! Ikzelf vraag voor mijn eigen drama’s en mijn eigen problemen met mijn kinderen ook nog gewoon hulp! Waarom? Omdat iedereen een blinde vlek heeft, iedereen heeft een boodschap die je even niet kunt zien en er in rondjes omheen draait.

Dus wees alert en bij onbalans, bij subtiele signalen, voordat het een enorm drama wordt,  vraag meteen iemand om mee te kijken. Niet omdat ze meer weten dan jij, want dat is niet zo. Iedereen is de superster in zijn eigen leven. Maar omdat wij als mensen onszelf geweldig voor de gek kunnen houden en het werkelijke probleem niet oplossen. Wanneer jouw jonge kind iets heeft wat jou raakt, dan valt er bij jou als ouder iets op te lossen. Altijd!

Het gaat nog dieper dan dat.

Maar dit is niet eens de kern van mijn boodschap van vandaag. Nee de boodschap gaat verder, hoe meer je met dat verhaal bezig ben, het label, de eigenschap, het symptoom of het probleem van je kind op te lossen. Hoe minder jij jouw kind ziet.

Je ziet op dat moment niet meer hoe vreselijk, geweldig, prachtig & krachtige superster jouw kind is! maar legt de aandacht op het probleem.

 

Herken je dit?

Doe dan deze simpele maar krachtige oefening:

Kijk NU eens je kind diep in de ogen aan en zeg tegen jouw kind (en jezelf) jij bent niet jouw……probleem/symptoom/wat dan ook……jij bent dat niet!

Jij bent een stukje hemel op aarde, een stukje sterrenstof, perfect zoals je bent (gebruik jouw woorden) en wat er ook gebeurd dit probleem veranderd NIETS aan jou essentie. Jij bent perfect en kunt alles aan. Wat er ook gebeurd. & Ik sta compleet achter jou en wat er ook gebeurd ik blijf daar staan!

En dat laatste zinnetje, wanneer je kind voelt dat dit waar is, werkt werkelijk als toverkracht!

Alles wat ze nodig hebben.

Dat is eigenlijk alles wat kinderen nodig hebben, het vertrouwen wat ze ook doen, creëren, wel of niet zijn, jij ALTIJD achter ze blijft staan. Dit geeft toch vleugels en een basis vertrouwen van “ik mag er helemaal compleet zijn”.

Wat als jij dit helemaal had gevoeld toen je klein was? Ook de bozige of de slecht lerende jij, dat wat jij ook deed je ouders altijd, maar dan ook altijd achter je zouden staan.  Evenveel van je zouden houden en je helemaal geweldig vonden precies zoals je werkelijk bent. En met dit basis vertrouwen was opgegroeid; hoe anders was je leven dan nu geweest? Hoeveel meer zelfvertrouwen zou je hebben? Hoeveel meer liefde zou jij kunnen toelaten?

Dat is wat ik noem magisch moederschap. Hiermee empower je jouw kind!

En kan ik je hier verder mee helpen of wil je een kort gratis gesprek, zodat ik met je mee kan kijken naar een kleine probleem, ruis of onbalans tussen jou en je kind? Neem dan direct vrijblijvend  contact met mij op Gratis gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *