Je bent niet de enige.

Je bent niet de enige moeder, die het gevoel heeft dat het niet meer werkt. Die er niet bij hoort op het schoolplein. Zich niet kan vinden in de oppervlakkige gesprekken. Die voelt dat alles dieper gaat, die haar kinderen niet wil africhten en straffen. Dingen ziet en voelt, maar vaak haar hoofd of de omgeving toelaat om haar om te praten en te beïnvloeden. Die achteraf schreeuwt “ik wist het. Had ik maar naar mijn gevoel geluisterd!” 

Kinderen van deze tijd opvoeden gaat anders, dan hoe wij geleerd hebben om dit te doen. Dat is het thema van deze tijd. Vanuit intuïtie, gevoel en flow opvoeden niet vanuit gewoontes en systemen.

Terug naar gevoel.

Het werkt niet meer om deze kinderen simpelweg de regels te leren, ze vanuit een beperkte ego te leren hoe de wereld werkt. Ze te straffen wanneer ze niet luisteren. Ze eigenlijk geheel onderdanig en afhankelijk op te voeden. Dit in plaats van te verbinden met hun eigen intuïtie en ze vanuit gelijkwaardigheid te begeleiden op hun unieke pad. Ze te vullen met zelfliefde en vertrouwen wanneer ze naar hun eigen stem luisteren. Er voor ze zijn, wanneer iets niet gaat zoals gepland. En ja je hebt als ouders een bepaalde rol als het gaat om goed voor je kinderen zorgen. Maar waar leer je zelf meer van wanneer je op school zit? Precies doen en bestuderen wat de leraar je zegt. Het vervolgens blindelings precies hetzelfde opzeggen en eventueel een straf (blijven zitten) als je niet luistert  Of  een praktijkles met alle uitleg erop en eraan met waarom je iets doet. Af en toe tussendoor een flinke fout maken om daarna terug te vallen op je docent hoe het anders kan en nog beter?

Grenzeloos?

En voor alle ouders, die nog steeds bang zijn dat ze  ontspoorde kinderen creëren en alles geheel op zijn beloop moeten laten. Je stelt als ouder veilige grenzen, deze staan vast. Wanneer jij duidelijk hebt waarom deze grens kiest en het voor jou goed voelt, zal dit gewoon geaccepteerd worden zonder vragen.  Maar binnen deze grenzen, krijgen de kinderen de vrijheid om zichzelf te ontdekken.

En tot slot kinderen van de nieuwe tijd hebben een uitgesproken overduidelijke hekel aan oneerlijkheid en onrechtvaardigheid! Dit zijn niet de kinderen die gemakkelijk over de grens stappen en iets “slechts” doen. Ze zijn zo geboren met dit als geleide systeem en wanneer je dat weet, dan heeft het toch helemaal geen zin om er extra bovenop te zetten. Nee, het is al goed laat het los…laat het gaan J.

Tips

Dus hoe kunnen wij zorgen dat een kind naar zijn eigen stem gaat luisteren en ze  voeden met vertrouwen en zelfliefde?

·         Allereerst door het zelf te doen:  jouw leiderschap bestaat uit een integer leven voorleven. Een goede begeleider leidt door het voorbeeld.  Kinderen of eigenlijk oude zielen. Voelen wat jij doet. Ze zien letterlijk (of voelen letterlijk) dat jij liegt of wanneer je onecht bent. En zelfs voor getrainde pioniers, die vanuit hun hart willen leven gebeurd dit vaak. We zijn immers opgegroeid met een miljoen regels, aanpassingen en systeemdenken.

·         Ruim je rommel op: kinderen reageren altijd op jouw pijn (wat je gemist hebt en nu buiten jezelf zoekt), je masker (je aangepaste stukje om de pijn te vermijden) of op je authentieke zelf. De eerste 2 zorgen vaak voor meer pijn, verwarring, strijd en gebrek aan verbinding. Het authentieke stukje,  zijn de momenten dat jullie van elkaar genieten en optimaal verbonden zijn. De smeltmomenten “de ik ben trots om een moeder te zijn” stukjes. Daarom is het zo fijn en belangrijk voor jullie allebei.

Belangrijke missie.

Dus als authentieke moeder:  aan jou de taak om zoveel mogelijk rommel los te laten en te leven vanuit de hogere wijsheid vanuit je hart en volledig authentiek te zijn. Dit is niet zomaar iets. Dit is om jouw kinderen vrijheid te geven, want deze bagage overerven ze anders. Je geeft zelfs je toekomstige kleinkinderen en alle vervolg generaties een stuk onbelast zijn en pure vrijheid mee. Ze zullen direct in die authentieke zelf kunnen stappen en veel meer vanuit hun zielsessentie kunnen leven. Het is zelfs ook om de gehele wereld een stukje verder te helpen.  Elk individueel proces verhoogd de trilling van je omgeving en zelfs van het geheel. Het is zo een belangrijk stuk wat jij in gang zet. Wees trots op jezelf en je bent niet alleen. Magisch moederschap noem ik dat. En daar wil ik veel meer over delen de komende tijd, dus wil je niet missen en op de hoogte blijven? download mijn gratis E-book  dan stuur ik je ook af en toe een mail met de nieuwe updates>

Een magische dag!

Natasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *